Παραλίες της Δυτικής Κρήτης

Ένας μικρός παράδεισος για εξερεύνηση

Παραλία Σειτάν Λιμάνια

Ανακαλύψτε τη γραφική παραλία Σειτάν Λιμάνια, μία από τις πιο ονειρικές και διάσημες παραλίες της βόρειας ακτογραμμής της Κρήτης.

Τμήματα υδάτων εισχωρούν μεταξύ των βράχων του Ακρωτηρίου, δημιουργώντας μικρές ακρογιαλιές. Σε μία από αυτές βρίσκεται η καλά κρυμμένη παραλία Σειτάν Λιμάνια.

Παραλία Σταυρού

Επισκεφθείτε την διάσημη παραλία του Σταυρού, όπου ο Anthony Quinn υποδύθηκε τον διάσημο ρόλο του "Zorbas the Greek".

Η τοποθεσία είναι εντυπωσιακή, με χρυσαφένια άμμο να απλώνεται κατά μήκος ενός τυρκουάζ κόλπου στους πρόποδες ενός απότομου λόφου.

Παραλία Μπάλου

Η διάσημη λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται περίπου 65 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Villa Alexander.

Αποτελεί αναμφίβολα την πιο πολυφωτογραφημένη παραλία στην Κρήτη και ένα αγαπημένο θέμα για όλους τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Πριγκίπισσα Νταϊάνα επισκέφθηκαν τον Μπάλο με το προσωπικό τους γιοτ πριν από αρκετά χρόνια.

Η παραλία είναι περίφημη για τα τυρκουάζ νερά, την άγρια φυσική ομορφιά και το εξωτικό τοπίο.

Παραλία Φαλάσαρνα

Η παραλία Φαλάσαρνα βρίσκεται 65 χιλιόμετρα δυτικά από το Villa Alexander και αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς στην Κρήτη, τόσο για τις παραλίες της όσο και για το οικολογικό της ενδιαφέρον.

Τα Φαλάσαρνα είναι μέρος του δικτύου Natura 2000, τόσο λόγω της ποικιλίας της χλωρίδας και της πανίδας όσο και ως περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Έχει αναδειχθεί ως η πιο εξαιρετική παραλία της Κρήτης και κατατάσσεται ως μία από τις 10 κορυφαίες παραλίες σε όλη την Ευρώπη.

Διαθέτει κρυστάλλινα νερά και εκπληκτική λευκή και ροζ άμμο. Είναι ιδανική για ερωτευμένα ζευγάρια και ρομαντικούς, καθώς προσφέρει το πιο εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα στην Κρήτη!

Παραλία Ελαφονήσι

Η παραλία Ελαφονήσι, στη νοτιοδυτική Κρήτη, έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για επισκέπτες που επισκέπτονται αυτήν την γωνιά του παραδείσου με αυτοκίνητο, λεωφορείο ή πλοίο.

Η παραλία Ελαφονήσι έχει κερδίσει τον τίτλο μία από τις πιο εκπληκτικές παραλίες της Ελλάδας και ταυτόχρονα κατατάσσεται ως μία από τις 10 κορυφαίες παραλίες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το κύριο χαρακτηριστικό του Ελαφονησίου είναι οι εκπληκτικές αμμώδεις παραλίες με ροζ κοραλλιογενή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας και της λιμνοθάλασσας.

Καθώς βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Κρήτης, θα αισθανθείτε επίσης μια αίσθηση άγριας φύσης, μακριά από τον πολιτισμό.